Bagagerumskran

bilanpassning-carolift

Lasta rollator, rullstol, scooter, mm. enkelt utan ansträngning.

I en bil kan man utan kroppsansträngning med hjälp av en bagagerumskran lyfta in en rollator, rullstol, scooter, eller något annat föremål som man inte orkar lyfta in i bilen på egen hand.

Det finns många olika kranmodeller att välja bland. Kontakta Bilanpassning i Staffanstorp så att vi tillsammans kan prova ut den kranmodell som bäst fyller dina behov.

Exempel på bagagerumskranar är till exempel en kran med ledad arm som kan lyfta in en rullstol, rollator, eller t.ex. tunga matkassar, i bagageutrymmet direkt från trottoaren.

Placera endast rullstolen i närheten av bilen, och tryck på knappen för att lyfta upp rullstolen i rätt höjd. Sväng sedan lyftarmen in i bagageutrymmet och tryck på knappen – enklare kan det inte bli!

Lyftarmen är ledad på två ställen, det ger obegränsat med positioneringsmöjligheter inne i bagageutrymmet. Denna egenskap gör det enkelt att installera kranen i bilar med trångt bagageutrymme, liten bagagerumsöppning eller starkt sluttande baklucka.

En kraftigare kran är lämplig vid lastning av rullstol eller scooteri främst kombibilar, minivans och vans. Kranen är fällbar och kan även användas till sedanmodeller.

En specialanpassad bygel fästes i rullstolen eller scootern där kranens lyftkrok hakas i. Kranen är eldriven och manövreras med handkontroll vid lyft och sänkning samt in- och urvridning.

I en stor bil kan man med hjälp av en bagagerumskran lyfta in riktigt stora elrullstolar. Kranen har en lyftkapacitet på 181 kg. Kranarm är vinklad (som två "armbågar"), vilket gör att du kan lasta i och ur en rullstol från bilens sida. Du kan alltså ha rullstolen stående kvar på trottoaren och slipper köra ner den i gatunivå.

 Nedan: Video med en mindre och en större bagagerumskran.

Bilanpassning i Staffanstorp är Sydsveriges ledande anpassningsföretag, vi skräddarsyr bilar utifrån individens behov. Bilanpassning i Staffanstorp har lösningarna för att just du ska bli fri och obunden!

Varje år byggs över 250 bilar om av oss. Över 20 års erfarenhet och tusentals nöjda kunder är ett bevis på kvalitet. Du är också välkommen att dra nytta av företagets kunnande.

Anpassa din bil hos Bilanpassning i Staffanstorp - Din fordonsanpassare i Sverige.

Bilanpassning i Staffanstorp AB • Önsvala allé 4 • 245 43 STAFFANSTORP • Tel +46 (0)46 252880 • Orgnr 556685-7461 
Filial Kinna • Ehns Gata 11 • 511 56 KINNA • Tel +46 (0)320 10309 
Öppettider måndag-torsdag kl 8.00 - 16.30
 • fredag kl 7.00 - 15.30 •
 info@bilanpassning.com