Barn i bilen

Barn med funktionsnedsättningar behöver ofta extra stöd för att få en bra sittställning i bilen.

Bilanpassning i Staffanstorp erbjuder er rad anpassningslösningar som kan hjälpa barn med särskilda behov, till exempel stabiliseringsbälten som kan kombineras efter individuella behov och passar i alla fordon som är utrustade med säten som har en öppning mellan sits och rygg.
Bältena kan med fördel användas i bilbarnstolar och tillsammans med bilkuddar. Stabiliseringsbälten är ett utmärkt komplement till det vanliga säkerhetsbältet.

crossit Filippa crossit 1457

Men barnet ska ändå alltid bältas med det ordinarie säkerhetsbältet.

Stabiliseringsbältet ger den upprätta sittställning som krävs för att det ordinarie trepunktsbältet ska fungera optimalt. Samtidigt slipper föraren oroas över att barn i bilen inte sitter säkert fastspända.
Bältessystemet har komforttestats på Väg- och Transport -forskningsinstitutet. Testerna visar att en person hålls fixerad i sätet vid en inbromsning från 90 km/h.

carrot3 sFör barn med speciella behov har Bilanpassning i Staffanstorp ett intressant alternativ - Bilbarnstolen Carrot 3. Bilbarnstolen Carrot 3 kan justeras på längden i både sitt- och ryggdel för att kunna växa med barnet (bilden till höger). Bilbarnstolen Carrot 3 ger barnet en säker och komfortabel resa!
Ladda ner produktblad för Carrot 3

Kombinationen av bilens bälte och stolens egna bilbälten ger hög säkerhet vid en eventuell kollision.
Dessutom är stolen utrustad med ett mjukt bröststöd och justerbart 5-punktsbälte som håller barnet tryggt på plats.
Ryggvinkeln kan justeras för att passa den egna bilen, vilket gör stolen extra stabil.

Bilanpassning i Staffanstorp har även bilstolar som är krocktestade och godkända enligt EU-standarder, för större barn och ungdomar. De kan fås med ett vridbart underrede för att underlätta i- och urstigning, och kan justeras så att de växer med brukaren. Bilstolen är lämplig för ungdomar upp till 170 cm:s längd med låg eller hög muskeltonus.

Bilanpassning barnStörre barn och ungdomar har även stor hjälp av transportrullstol som anpassas efter barnets längd då sittdynans längd går att ställa in efter hur mycket barnet växer. Transportrullstolen finns även som elrullstol med vårdarstyrning.

För att få in sätet i bilen används antingen ett vridbart bilsäte eller en bilsäteslyft. Med ett par enkla handgrepp flyttar du sätet med barnet tryggt sittande kvar från rullstolsunderredet till höger framsätesplats i bilen. Rullstolsunderredet förvaras i bagageutrymmet när det inte används.

angel2Om ditt barn hela tiden håller på och knäpper upp säkerhetsbältet är vår "Änglavakt" en räddare i nöden. Det är ett spänne som du sätter utanpå bältesspännet på fem sekunder och kan lika snabbt ta bort när ni är framme.

Läs mer om Änglavakten...

Behöver ditt barn en anpassning i bilen? Kontakta oss för en rådgivningstermin där vi tillsammans kan utforma den anpassningslösning som passar ditt barn och din familj absolut bäst!

Nedan: Video Carony och GS säte

 

Bilanpassning i Staffanstorp är Sydsveriges ledande anpassningsföretag, vi skräddarsyr bilar utifrån individens behov. Bilanpassning i Staffanstorp har lösningarna för att just du ska bli fri och obunden!

Varje år byggs över 250 bilar om av oss. Över 20 års erfarenhet och tusentals nöjda kunder är ett bevis på kvalitet. Du är också välkommen att dra nytta av företagets kunnande.

Anpassa din bil hos Bilanpassning i Staffanstorp - Din fordonsanpassare i Sverige.

Bilanpassning i Staffanstorp AB • Önsvala allé 4 • 245 43 STAFFANSTORP • Tel +46 (0)46 252880 • Orgnr 556685-7461 
Filial Kinna • Ehns Gata 11 • 511 56 KINNA • Tel +46 (0)320 10309 
Öppettider måndag-torsdag kl 8.00 - 16.30
 • fredag kl 7.00 - 15.30 •
 info@bilanpassning.com